Blar i forfatter "Bakke, Anne Marie"
-
The risk of development of antimicrobial resistance with the use of coccidiostats in poultry diets. Opinion of the Panel on Animal Feed of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
Nesse, Live Lingaas; Bakke, Anne Marie; Eggen, Trine; Hoel, Kristian; Kaldhusdal, Magne; Ringø, Einar; Yazdankhah, Siamak Pour (Research report; Forskningsrapport, 2015-12-14)Antimikrobielle midler har revolusjonert medisinen i det 20. århundre ved å gi effektiv behandling mot infeksjonssykdommer. Mikroorganismer har imidlertid evnen til å utvikle reistens mot slike stoffer. Bruk av antimikrobielle midler bidrar til utvikling av resistente stammer. Det er viktig å forsøke å hindre resistens mot antimikrobielle stoffer som vi er avhengige av for behandling av smittsomme ... -
Vurdering av publikasjonen: “Long term toxicity of a Roundup herbicide and a Rounduptolerant genetically modified maize” (Séralini et al. (2012), Food Chem Toxicol 50*). Uttalelse fra Faggruppen for genmodifiserte organismer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Nerland, Audun Helge; Bakke, Anne Marie; Bernhoft, Aksel; Rivedal, Edgar; Torp, Torfinn; Brandtzæg, Per; Holck, Askild Lorentz; Junttila, Olavi; Konestabo, Heidi Sjursen; Meadow, Richard; Mikalsen, Arne; Nielsen, Kaare Magne; Sipinen, Ville Erling; Sorteberg, Hilde-Gunn Opsahl; Vikse, Rose; Andreassen, Åshild Kristine (Research report; Forskningsrapport, 2012-12-20)Den 19. september 2012 ble det publisert en artikkel i det tyske tidsskriftet «Food and Chemical Toxicology» som vakte oppmerksomhet i store deler av verden. Artikkelen bygger på en toårig fôringsstudie med rotter og konkluderer med en antatt økt hyppighet for ulike svulstdannelser og nyrelidelser blant dyrene knyttet til den genmodifiserte maisen NK603 og plantevernmidlet Roundup som inneholder ...